Tyttöporukalla Virossa 2012, osa 1 Pärnu

Kävin kahden ystäväni ja siskoni kanssa Virossa automatkalla vuonna 2012. Yövyimme ensin Pärnussa kolme yötä ja tämän jälkeen 3 yötä Tallinnassa. Olimme suunnitelleet matkaa edelliskesästä saakka. Kävimme tuolloin risteilyn ohessa pikavisiitillä Tallinnassa. Tällöin ilta Baltic Princessillä meni pitkäksi ja rantauduttuamme Tallinnaan emme olleet parhaissa sielun ja ruumiin voimissa. Kävimme siis vain paikallisessa viinakaupassa täydentämässä viinavarastoja. Käsin emme saaneet raahattua laivaan kovinkaan paljon kaupan antimia, joten päätimme tulla seuraavana kesänä uudelleen auton kanssa ja viipyä kauemmin (jottei kylillä ala liikkua huhuja alkkiksista, jotka lähtevät Oulusta saakka hakemaan vain viinaa Virosta). Meidän tämänkertaisen viinanhakureissun alibi oli siis tyttöjen rentoutumisreissu Viroon.

 Matkalla Pärnuun

Rentoutumisreissu ei alkanut mitä parhaimmalla tavalla. Ensimmäisen kolarin meinasimme ajaa jo Suomen puolella. Virossa meillä ei ollut ohjeenamme kuin tulostetut kartat sekä Tallinnasta että Pärnusta. Saimmekin kierrellä hetken aikaa Pärnussa ennen kuin tajusimme missä päin karttaani olimme.



Majapaikaksemme Pärnussa olimme valinneet Muuli Hostellin. Olimme varanneet  neljän hengen huoneiston omalla kylpyhuoneella ja keittiöllä. Yllättäen saimme vain oman huoneen ja jaetun kettiön ja kylpyhuoneen. Olimme niin sanattomia hostellin tasosta, ettemme tajunneet edes valittaa mistään. Hostellin omistajan esiteltyä meille paikat ja lähdettyä emme tienneet itkeäkö vai nauraa. Huoneemme oli kuvottava. Petivaatteet oli pesty, mutta ne olivat ainakin vuosikymmenen vanhoja ja täynnä vanhoja tahroja. Huoneemme ovessa oli iso rullaverhon peittämä ikkuna. Ei olisi ollut iso työ hajottaa ikkuna ja tepastella sisään varastamaan kaikki tavaramme. Seinällä tapetissa oli hometahroja ja huoneemme pieni jääkaappi oli likainen. Alakerrassa sijaitsevalle suihkutilalle ei ole sanoja. En tiedä onko kylpyhuoneesta tullessa suihkun jälkeen likaisempi kuin sinne mennessä. 

Muuli Hostel

Jos jotain positiivista niin huoneemme oli iso, meillä oli oma terassi, keittiö oli puhdas ja siisti sekä telkkarista näkyi ylen kanavat, mikä tarkoitti sitä, että saimme katsella olympialaisia (vai mitkä kisat nyt silloin olivatkaan menossa) suomalaisella selostuksella. Ensijärkytyksen jälkeen hostelli alkoi tuntua ihan kivalle. Siskoni toki viihtyi hostellissa heti ensihetkestä saakka (johtuneeko siitä, että hänen oma vuokra-asunto on melkein yhtä nuhjuinen ja tunsi olonsa kotoisaksi). En voi sinänsä suositella hostellia (ainakaan hotellitasoiseen majoitukseen tottuneille), mutta toisaalta viihdyimme siellä loppuviimein ihan hyvin.

Pärnun kävelykatu Rüütli

Random ravintola kävelykadun varrella

Pärnu oli ihana pieni idyllinen kylä vanhoine taloineen ja kävelykatuineen. Ja voi että siellä oli halpaa! Ravintolassa sai täyttävän aterian reilusti alle kympillä (yleensä 5-7 eurolla). Toki juomat maksoivat siihen päälle muutaman euron, mutta silti Suomen hintoihin verrattaessa huomattavasti edullisempaa. Esimerkiksi Steffani ravintolassa tilasin 6 euron tortillan, josta jaksoin syödä vain puolet. Loput sai mukaan. Jos olisin tiennyt tämän ateriaa syödessäni, en olisi koittanut väkisin ahtaa kaikkea ruokaa sisääni ja ollut ihan ähkyssä loppuiltaa.

6 euron ateria Steffanissa

Aamupalalla kävimme Georg kahvilassa Pärnun keskustassa. Sieltä sai ihania leivoksia ja aamupalaleipiä. Ostimme siskoni kanssa yhteiseksi 2 leipää, limukan ja voileipäkakkupalan ja maksoimme niistä yhteensä 4,5 euroa. Kahvilasta olisi saanut myös oikeaa ruokaa huokeaan hintaan, mutta ruokalista oli vain viroksi, joten emme osanneet/uskaltaneet yrittää tilata mitään.

 Aamupala kahdelle Georg kahvilassa
Säät eivät suoranaisesti suosineet matkamme aikana. Päivisin oli pilvistä, mutta iltaisin alkoi paistaa aurinko ja oli lämmintä. Kävimme kuitenkin muutamaan otteeseen rannalla. Ranta oli Johanna Tukiaista lainaten "vähän kuin Hiekkajoen Kalasärkät tai Yyteri". Yyterissä en ole käynyt, mutta vertaus "Kalasärkkiin ja Hiekkajokeen" oli osuva.

Pärnun ranta

Hostellimme sijaitsi sopivasti juuri nudistirannan kupeessa. Voitte kuvitella minkä neronleimauksen saimme illansuussa nautittuamme hiukan (ehkä jälkeenpäin ajateltuna liikaa) Viron halpoja juomia. Kävimme naku-uinnilla! Rannalla ei ollut tasan yhtään muuta nudistia. Lähinnä lenkkeilijöitä (yllättäen vaatteet päällä). Yksi matkaseurueemme jäsenistä oli flunssassa ja jäi vahtimaan tavaroitamme ja nolostumaan meidänkin puolesta. Kuulemma muuankin lenkkeilijä oli vaihtanut suuntaa nähdessään nakuilijoita vedessä. Hei haloo, se on nakuranta myös illalla! Vai olikohan sittenkään...

Ladies beach

Pärnun iltaelämään emme sen kummemmin tutustuneet, koska olimme Pärnussa arkipäivinä. Tallinnaan lähtöä edeltävänä iltana matkaseuralaiseni kävivät paikallisessa karaokebaarissa katsomassa humaltunuttta karaoke-emäntää. Illan viihdyke oli ollut karaoke-emännän toilailujen seuraaminen myötähäpeää tuntien. Muina iltoina kävimme vain ravintoloissa syömässä ja joimme "muutaman". Emme me sentään mitään Tukiaisia mehulomalla olleet. Pitäähän halvoista juomista ottaa kaikki irti, vaikkei iltamyöhään jaksaisikaan rillutella.






Kommentit

Suositut tekstit