Uskomaton Ronda


Kiertomatkamme kolmas kohde Granadan ja Sevillan jälkeen oli Ronda. Olin lukenut Rondan huikeista maisemista ja halusin käydä jossain rauhallisemmassa kohteessa, joten valitsin Rondan rauhoittumispaikaksi ennen viimeistä matkakohdetta. Löysin netistä aivan mahtavan hotellin, 10 minuutin ajomatkan päässä Rondan keskustasta sijaitsevan maalaisromanttisen hotellin. Siis juuri sopiva, kun lomailee yhdessä äidin kanssa. :)

Jo matkalla Sevillasta Rondaan maisemat olivat niin kauniit, että piti pysähtyä ottamaan valokuvia. 





Rondan kaupunki on ehkä kaunein kaupunki, missä olen ikinä käynyt. Noin 35 000 asukkaan kaupungissa on pikkukaupungin idylliä, mutta kuitenkin nähtävää ja koettavaa matkailijalle. Uuden ja vanhan kaupungin erottaa syvä El Tajo -rotko. Kolme siltaa yhdistää kaupunginosat ja kuuluisin niistä on 1700-luvulla rakennettu Puente Nuevo.









Puente Nuevo


Vanhan kaupungin puolelta löytyy useita kirkkoja ja museoita. Rotkon juurella on useita ravintoloita, joista on upeat maisemat rotkoon. Uuden kaupungin puolelta löytyy muun muassa Espanjan vanhimpiin kuuluva härkätaisteluareena. Siellä on myös runsas valikoima ravintoloita ja jonkin verran ostosmahdollisuuksia.



 

Rakastuin Rondaan täydellisesti. Olisin voinut viettää Rondassa helposti viikonkin. Rondasta löytyy katsottavaa ja koettavaa, mutta silti se on pieni ja rauhallinen. Itse viihdyin Puente Nuevo - sillan molemmin puolin. Uudella puolella lähikorttelit sillan kupeessa ovat myös vanhoja ja tunnelmallisia. Hiukan kauempana on uusi kaupunki ja modernimpi tarjonta. Modernimmalle uuden kaupungin puolelle en monesti astunut. 

Rauhallista kaupunkilomaa ja huikeita maisemia kaipaavalle Ronda on oiva matkakohde. Suosittelen lämpimästi käymään Rondassa päiväretkellä matkustaessa Costa del Solin alueella. Esimerkiksi Marbellaan Rondasta on vain 35 km. Itse tiekin Rondaan on kokemus itsessään. Tie mutkittelee vuorten rinteillä ja maisemat ovat sielläkin hienot. 



Pakko kirjoittaa vielä Rondan hotellista Finca Los Pastoresista. En ole ennen majoittunut noin erikoisessa hotellissa. Ensinnäkin hotelli sijaitsee aivan maalla, keskellä peltoja ja metsää. Rondan keskustaan on kuitenkin vain noin 10 min ajomatka. Hotellirakennus on todella vanha ja pihapiirissä on eläimiä vaikka kuinka monta eri lajia. Pihapiirissä kulkee vapaasti riikinkukkoja sekä pupuja, siis ihan lemmikkikaneja! Tien varrella on omat altaat sorsille ja hanhille. Pihan perällä on tarhassa härkä, hevosia, lampaita ja ties mitä muita eläimiä. Rakastuin paikkaan välittömästi. Ensimmäisenä iltana altaalla köllötellessä ja kirjaa lukiessa viereen tuli riikinkukko poikasensa kanssa. Myös yksinäinen pupu köllötteli puun varjossa pienen matkan päässä. Iltaisin puput tulivat pois puiden varjoista ja niitä juoksenteli tiellä useita. Autolla ajaessa piti olla varovainen, ettei ajanut pupujen päälle. 

Siellä se hotelli metsän siimeksessä lymyää.

Onko söpömpää olemassakaan?!?

Tämä riikinkukkoäiti ja poikanen viihtyivät usein pihallamme betoniaidan päällä.

Hotelli rakentui rivitalotyyppisestä isosta rakennuksesta sekä tallin vierellä olevasta pienemmästä rakennuksesta. Hotellialueella oli kaksi uima-allasta sekä ravintola. Emme syöneet ravintolassa kertaakaan vaan ruokailimme aina Rondassa tai ostimme Rondan kaupoista jotain pikkupurtavaa hotellihuoneeseen. Ainoa miinus hotellissa on se, ettei hotellihenkilökunta puhu englantia. Siis lähes ollenkaan. Hotellin omistava nainen puhuu pelkkää espanjaa ja mitä ei puheesta ymmärrä hoituu elekielellä. Hotellissa on yksi työntekijä, joka puhuu englantia, mutta hänkin hyvin alkeellisesti. Hotellialueella toimii langaton internet moitteetta ja olikin kiva skypetellä kotiin miehelle allas-alueella loikoillen ja maisemista nauttien. Kerrassaan unohtumaton hotelli!










Liukumäki aikuiseen makuun. Alas tultiin hurjaa kyytiä. Itse en uskaltanut edes kokeilla, koska pelkäsin lentäväni suoraan aidasta läpi.










Jos maaseutumatkailu kiinnostaa niin suosittelen ehdottomasti Finca Los Pastoresia! Eikö ole melko idyllinen paikka vai mitä?



Kommentit

Suositut tekstit