Party party party... eli Magaluf

Päätin kirjoittaa ihan oman tekstin Magalufille, koska onhan paikka sen ansainnut. Enpä ole moneen samanlaiseen bilemestaan törmännyt lomillani. Toki en ole tuollaista biletystä ennen lomalta hakenut saati kaivannut (Tallinnan reissuja lukuunottamatta, mutta se nyt on asia erikseen). Muutaman päivän Mallorcan pohjoisosassa vietettyämme siirryimme Palman kautta Magalufiin ystäväni kanssa. Olimme Magalufissa kahdeksan jälkeen illalla ja siellähän oli bileet jo vauhdissa. Ensimmäisenä vastaan käveli pienessä laitamyötäisessä olevat kaksi erittäin tuhdisti meikattua häthätää 18-vuotiasta brittihempukkaa. Tämän jälkeen ohitimmekin jo brittipubin, joka oli täynnä mölyäviä brittejä. Hiipivä selkäkipu ja väsymys johdattivat jo miettimään onkohan tämä sittenkään sopiva lomakohde meille. Ensivaikutelma Magalufista oli järkyttävä. Kapusimme järkytyksestä mykkinä Torrenovan kukkulalle hotellillemme TRH Magalufiin. Huoneistohtelli on parhaat päivänsä nähnyt, mutta ajoi asiansa. Saimme ylimmän kerroksen huoneiston ja suoran näkymän Palma Novan rannoille.


Maisema hotellihuoneen parvekkeelta
Sama iltahämärässä

Kerran Magalufissa oltiin niin pitihän yöelämään käydä tutustumassa (kaikkina iltoina tietenkin). En varmaan kovin paljoa valehtele, jos väitän, että Magalufissa on vappu joka päivä. Tai ainakin sellainen vappu, jollaista itse olen nuoruudessa viettänyt. Magaluf vaikutti olevan jo toukokuussa täydessä vauhdissa. Carrer Punta Ballenalla sijaistee eniten baareja ja katu on tupaten täynnä juhlijoita jo ennen puolta yötä. Jokaisella baarilla on omat sisäänheittäjät, jotka koittavat saada juhlijoita baariinsa mitä halvemmilla tarjouksilla. Joissain baareissa saa juoda drinkkejä pikkusummalla joko koko illan tai tunnin ajan. Voi olettaa, jos maksaa tunnin rajattomasta juopottelusta 5 euroa, että drinkit ovat melkein mehua. Jossain baarissa saimme Smirnoff Icet ja shotit neljällä eurolla. Ajattelin shotin olevan likööriä tai jotain laimennettua vodkaa, koska hinta oli niin halpa. Mutta kappas vaan se olikin ihka aitoa absinttia. Pikkasen kurkkua poltteli, kun pahaa aavistamatta join koko shottilasin kerralla. Loppuilta menikin vettä juoden ja hyvin tarkkaan omaa humalatilaa seuraten (olen kuuluisa huonosta viinapäästäni, joten oman humalatilan seuraaminen oli aiheellista). Vesi teki onneksi tehtävänsä ja biletys sai jatkua aamuyölle. Toki myönettäköön, että lähdimme baareista jo viimeistään kolmen aikaan yöllä, kun baareissa oli meno kovimmillaan. Rankan baareissa kiertelyn tuloksena löysimme itsellemme vakiobaarin, ikäihmisten baarin nimeltä Chaplin's. Chaplin's on ikäihmisten baari, koska siellä on (tai ainakin oli) keski-ikä vähintään 30 vuotta. Lähinnä brittejä sielläkin oli, mutta sentään aikuisia ja järkevästi käyttäytyviä.

Vaikka Magalufia mainostetaan pelkkänä biletyspaikkana, on pakko myöntää, että on Magalufissa paljon muutakin. Kun osaa kiertää baarikadut, on Magaluf päiväsaikaan kuten mikä tahansa muukin lomakohde. Ja mikä parasta Magalufin ranta on mielettömän kaunis. Se voittaa mennen tullen Port d'Alcudian rannan. Hotellimme sijaitsi Torrenovan kukkulalla, josta oli lyhyt kävelymatka myös Palma Novaan. Yhtenä päivänä kävimmekin makoilemassa Palma Novan rannoilla. Itse asiassa nyt jälkikäteen mietittynä hotellin sijainti Magalufissa kävelymatkan päässä Palma Novasta oli loistava. Rauhaa kaivatessa pystyi kävelemään Palma Novan rauhalliselle rantakadulle tai biletystä kaivatessa ei tarvinnut kuin astua hotellilta kadulla ja valita itselleen mieluinen juottola. 

Magalufin ranta
 


Itse koin Magalufin turvalliseksi paikaksi varsinkin, koska hotellimme sijaisti niin keskeisellä paikalla, että pubeja oli ihan hotellille saakka. Ei siis tarvinnut kävellä syrjäkujilla yksin missään vaiheessa. Ja mitä olen paikasta lukenut ovat miehet ne, jotka yleensä joutuvat naistaskuvarkaiden kynsiin. Naiset taitavat vain tehdä typeryyksiä tuhdissa humalassa ja katua niitä seuraavana päivänä, kuten luultavasti tämä nainen on tehnyt nähtyään itsestään otetun videon. Itse emme nähneet minkäänlaisia "seksipelejä" leikittävän baareissa, mutta välttelimmekin nuorimmalle kansalle tarkoitettuja baareja. Emmekä myöskään käyneet yhdelläkään booze cruisella. Eli siis veneretkellä, jonka aikana ihmisten ainoa tarkoitus on vetää pää täyteen. Näimme muutaman britin, jotka tulivat booze cruiselta ja olivat jo melko jalattomassa kunnossa keskellä päivää.

Minusta on ok, että aikuiset ihmiset käyvät lomallaan juopottelmassa ja sekoilemassa miten haluavat, mutta se, mikä oikeasti häiritsi, oli lasten tuominen baareihin. Ymmärrän ruokaravintolat, joissa samalla juodaan muutama, mutta että tuodaan pieniä lapsia baarikadulle (joka voi ahdistaa herkempää aikuistakin mölyllä ja humalaisten määrällä) on ihan käsittämätöntä. Muistan itse lapsena ahdistuneeni humalaisista ihmisistä, koska he olivat arvaamattomia. Siellä oli Magalufin pahimmalla baarikadulla alta kouluikäisiä lapsia nukkumassa tuoleissa tai rattaissa, kun vanhemmat ottivat vähän kaljaa. Toki lapsia oli monen ikäisiä. Eräskin melkein jo teini-ikää kolkutteleva poika istui hyvin hiljaisena pöydässä, kun isi ja äiti olivat ihan tolkuttomassa humalassa ja äityliini melkein tanssi pöydillä. Olisi tehnyt mieli ottaa poika mukaan ja viedä nukkumaan omaan hotelliinsa. Toisaalta veikkaan, ettei poika olisi lähtenyt pois vanhempiensa luota, koska jonkunhan heitäkin oli vahdittava. Todella surullista.

Jos Magalufissa haluaa tehdä muutakin kuin juopotella, on Katmandupark oiva valinta. Teemapuistossa on tekemistä jos jonkinlaista kaikenikäisille. Itse olisin halunnut mennä kiipeilemään pihalla olevalle köysiradalle, mutta joka kerta kun paikan ohitimme, minulla oli hame enkä halunnut, että joku maan tasolta katselee kun heilun hameen helmat lepattaen yläilmoissa. Magalufista löytyy myös Western Park, joka on sekoitus vesipuistoa ja villiä länttä. Älkää kysykö mikä järki on ollut nämä kaksi yhdistää, koska sitä minäkään en ymmärrä.

Katmandupark


Tänne minä olisin halunnut päästä kiipeilemään!Lopuksi hatunnosto kaikille Magalufissa työskenteleville. Minulla ei kestäisi hermo humalaisia asiakkaita edes yhtä päivää saati koko kesää. Kaippa se vaatii tietynlaista asennetta olla töissä Magalufin kaltaisessa paikassa. Hotellimme respan keski-ikäinen mies oli vallan hauska tapaus. Hän jaksoi vitsailla asiakkaille vielä kolmen aikaan yölläkin. Itsehän koitin käyttäytyä kauhean asiallisesti, jotta erottautuisin edukseni muista bileturisteista. Asiallinen ja tolkku esirippu murentui siinä vaiheessa, kun kyselin illan päätteeksi respasta huoneeni avainta ja kun sitä ei löytynyt respasta muistinkin unohtaneeni avaimen laukkuuni. Hups. Kovasti koitin pahoitella tapahtunut, mutta respan mies vain nauroi minulle.

Pakko myöntää, etten traumatisoitunut Magalufista yhtä paljon kuin olin ennakkoon kuvitellut. En minä koko viikkoa jaksaisi bilettää ja olla humalassa, mutta tällainen parin päivän pyrähdys oli hauska kokemus. Jos Mallorcalle vielä palaan, saatan ottaa hotellin Palma Novan puolelta, jolloin pääsen viettämään rauhallista rantalomaa ja halutessani voin muutamana päivänä hairahtua Magalufin puolelle. :)Lomakohteesta viis, kylmä sangria maistuu aina :)

Kommentit

 1. Hyvin kirjoitettu teksti, kiitoksia 😊 Itse menossa Palma Novaan elokuussa, joten Magaluf tulee varmasti tutuksi 😃🙈 T mies 28v..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa käydä Punta Ballenalla tutustumassa Magalufin menoon. Minä olin reissussa toukokuussa, jolloin ei periaatteessa ollut edes sesonki kunnolla alkanut. En ymmärrä, miten meno voisi enää siitä yltyä mitä se oli jo tuolloin. Railakasta reissua! :) P.S. Jos haluat käydä oikein isossa yökerhossa niin Magalufista löytyy BCM Planet Dance. Monet kehuneet hyväksi paikaksi, vaikkakin sisäänpääsymaksu on aika iso (reilu 20e).

   Poista
 2. Vaikka onkin jo vanha postaus, niin mitä luulet onko huhtikuussaki Magalufissa jo menoa? Lähden viikon päästä sinne nimittäin ja vähän kuitenkin himoitsisi tuo yöelämä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti on! Me olimme toukokuussa ja siellä oli jo täys meno päällä. :) Alcudiassa oli tosi hiljaista, mutta Magalufissa oli aamusta saakka villi meno. Mukavaa reissua!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit