Paniikki iskee

Kahden viikon päästä pitäisi lähteä kohti Espanjan Alicantea. Tänään tein Google Mapsiin reitin siitä miten Andalusian kiertomatkamme etenee. Paniikkihan siinä meinasi tulla. Ajomatkaa on kahden viikon aikana 1300km. Lennämme äitini kanssa Alicanteen, josta vuokraamme auton ja ajamme ensin Granadaan. Granadan jälkeen määränpäänä on Sevilla, sitten Ronda ja viimeisenä Torremolinos. Takaisin Alicanteen ajamme päivää ennen lähtöä, jotta saamme ajella rantatietä rauhassa ilman paniikkia rikkoutuuko auto tai ajammeko kolarin ja myöhästymme lennolta. Alla olevaan karttaan merkkasin yhdeksi välietapiksi Almerían vain, jotta saan paluureitin pysymään rantatiellä.

Olen ajanut autoa ulkomailla vain Kreetalla, Lanzarotella ja Virossa ja joka paikassa vain muutamia kymmeniä kilometreja, en todellakaan satoja tai tuhansia. Hippasen meinaa paniikki iskeä nyt kun pitää ajaa yli 1000 km. Onneksi saimme asennettua navigoinnin tablettiin niin sentään se asia on hoidettu ja lieventää pahinta paniikkia. Ostimme Sygic navigointijärjestelmän tablettiin. Kartat ladataan tabletille (tai muulle laitteelle) ja navigointia voi käyttää ilman nettiyhteyttä, kunhan laitteessa on paikannus. Ostimme koko Euroopan kartat hintaan 29,90e. Alkuun koko Sygic jumitti karttojen ostamisen jälkeen ainakin viikon verran. Vihdoin, kun olin laittamassa hätäviestiä asiakaspalveluun, alkoi Sygic toimimaan. Nyt on kaikki hotellit (ja Mangon outlet-myymälä :P ) lisätty suosikkeihin ja olo navigoinnin suhteen rauhallinen. 

Matkalaukkuakin olen alkanut jo pakkaamaan. Kesämekot on ollut helppo laittaa jo matkalaukkuun, koska Suomen kesäsää ei ole tänä kesänä suosinut mekkoja tai mitään kevyttä pukeutumista ainakaan täällä Oulun korkeudella. Ostinpa tänään matkalaukun täytteeksi pari pussia salmiakkiakin. Mitä muuta ihminen mukaan tarvitseekaan? No lääkkeitä minä ainakin tarvitsen. Viimeksi unohtui ottaa pahoinvointilääke ennen Kreetan lentoa ja oksensin ihan koko lentomatkan. Nyt minulla on jo valmiina laukussa matkapahointovintilääkkeet sekä särkylääkettä siltä varalta, ettei selkäparka kestä monen tunnin autossa istumisia.

Itseasiassa tätä kirjoittaessani paniikki alkaa pikkuhiljaa väistymään innostuksen tieltä. Ikimuistoinen kokemus on enää muutaman viikon odotuksen päässä. :)


Kommentit

  1. Hyvä kuulla, että paniikki vaihtui juurikin innostukseksi. Mahtava reissu tulossa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit